Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Μονόδρομοι της ανοησίας

Λαμπρή  μέρα ξημέρωσε για την Πτολεμαΐδα  Επιτέλους το μεγάλο έργο της αλλαγής φοράς των μονόδρομων στο κέντρο τελείωσε.
            Αφού καθαρίστηκε και λάμπει όλη η πόλη. Αφού τα αδέσποτα μαζεύτηκαν και ο κόσμος μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς τον φόβο των επιθέσεων. Αφού απομακρύνθηκαν όλα τα εμπόδια από τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους. Αφού μαζέψαμε τα τραπεζοκαθίσματα από την πλατεία , (αλλά τα ξανά απλώσαμε, άγνωστο γιατί;) Αφού επισκευάστηκαν όλες οι λακκούβες, εξαφανίστηκαν, τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα λειτουργεί το δημοτικό παρκινγκ  και η  κυκλοφορία στην πόλη είναι πλέον ομαλή και αδιατάρακτη, μπήκε και η τελευταία πινελιά στο, τολμώ να πω έργο τέχνης. Άλλαξαν φορά οι μονόδρομοι στο κέντρο.
            Γιατί; Αα, εδώ είναι η ουσία. Στα πλαίσια σεβασμού στην παράδοση, τα ταξί που ξεκινάνε από την πιάτσα στο παλιό πάρκο και θέλουν να βγουν στην 25ης Μαρτίου, θα προσφέρουν στους επιβάτες τους  τη μοναδική εμπειρία του παραδοσιακού παιχνιδιού γύρω – γύρω όλοι, (από τη βιβλιοθήκη), όταν βέβαια δεν είναι κάποιος δρόμος κλειστός από κάποιον που φορτοεκφορτώνει, πράγμα όχι σπάνιο.
            Πολύ καλά έκαναν οι αρμόδιοι και δεν μας κάλεσαν στις συνεδριάσεις των επιτροπών και του Δ.Σ. να πούμε την γνώμη μας και να εξηγήσουμε πόσο δύσκολη γίνεται η δουλειά μας με αυτή την αλλαγή, όπως το είχαμε αιτηθεί. Ποιοι είμαστε άλλωστε και τι ξέρουμε εμείς σε σχέση με τα σαΐνια που υλοποίησαν το έργο.
Απλά να θυμίσω ότι δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τους πολίτες και όταν αυτή δυσκολεύει  αδικαιολόγητα, δυσκολεύει αδικαιολόγητα και η  εξυπηρέτηση τους. Ας το έχουν υπόψη τους αυτό οι αρμόδιοι.
Θα ακουστούν πολλές δικαιολογίες περί κυκλοφοριακής μελέτης, παραλαβής έργων κλπ. Είναι απλά δικαιολογίες και η ουσία είναι μία. Αγνοήσατε εμάς και τις εκκλήσεις  μας και δυσκολεύετε την δουλειά μας, άρα την εξυπηρέτηση των πολιτών. Τελεία και παύλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου